​Sips historie...

Hvad er SIPS, og hvor længe har denne type bygningssystem været brugt til opførelse af boliger og bygninger?

SIPS er strukturelle isolerede paneler, der bruges til at konstruere en lang række bygninger og har været brugt i meget lang tid. 

Strukturelle isolerede paneler, SIPS, er meget stærke og kan være op til 7 gange stærkere end den traditionelle trærammekonstruktion.

Sips paneler med PUR tilbyder en langt overlegen isolering, strukturel styrke og lufttæthed end traditionelle systemer. Kompositpanelerne er lette, hurtige at opføre og lider ikke de sædvanlige problemer med kuldebroer, svind og skævheder som i forbindelse med trærammekonstruktionen.

Selvom de er blevet brugt siden 1930'erne i USA, Canada, Europa og Japan, er teknologien først for nylig begyndt at blive anerkendt på det Danske byggemarked, som en bedre, stærkere, hurtigere og mere omkostningseffektiv bæredygtig måde at bygge boliger og bygninger på.

Nye statslige regler, der kræver højere isoleringsstandarder og den fornyede betydning af at bruge bæredygtige byggematerialer, har gjort byggevirksomhederne mere interesserede i at bygge med Sips-teknologisystemerne, da de alle kan se de store fordele og omkostningsreduktion ved hjælp af sips-metoden til at bygge med.

Konceptet med et strukturelt isoleret panel begyndte i 1935 på Forest Products Laboratory (FPL) i Madison, Wisconsin USA. Ingeniører spekulerede på, at beklædning af krydsfiner og hardboard kunne tage en del af den strukturelle belastning i væganvendelser. Deres indledende paneler blev konstrueret ved hjælp af indramningselementer inden i panelet, kombineret med strukturel beklædning og isolering. Disse paneler blev brugt til at konstruere testhuse, der løbende blev overvåget i over tredive år, derefter adskilt og undersøgt igen. 

I løbet af denne tid fortsatte FPL-ingeniører med at eksperimentere med nye designs og materialer. 

Den berømte arkitekt Frank Lloyd Wright brugte strukturelle isolerede paneler i nogle af hans berømte "usonian" huse bygget i 1930'erne og 1940'erne. 

SIPS tog et stort spring inden for teknologi, da en af ​​Wrights studerende, Alden B. Dow, søn af grundlæggeren af ​​Dow Chemical Company, skabte det første SIPS med skumkerne i 1952. I 1960'erne blev stive skumisolerende produkter let tilgængelige, hvilket resulterede i produktionen af strukturelle isolerede paneler, som vi kender dem i dag.

SIPS og den nuværende byggebranche

På mange måder har SIPS ikke "stukket af". ​​Dette skyldes nok, at byggebranchen i Danmark er mere konservativ end folkekirken, manglende bevidsthed og muligvis misinformation om omkostninger og produktet. Der er faktisk flere boliger og kommercielle bygninger bygget med SIPS, men der er ikke mange mennesker, der kender dem.

Apropos misinformation! Vidste du, at det nok så omtalte "last house standing" i kølvandet på orkanen Ike i 2008 blev bygget med SIPS? Der er faktisk flere SIPS-hjem, der har modstået orkaner - et bevis på deres holdbarhed. http://www.cnn.com/2008/US/09/18/ike.last.house.standing/

​Kontakt os og hør mere

​Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere om, hvad vi kan gøre for dig. Du kan ringe til os på telefon 69 16 40 50 eller sende en e-mail til info@sipsnordic.dk.

Følg Sips Nordic ​på Facebook

Følg os og få større indbik i vores hverdag, deltag i eventuelle konkurrencer og meget mere.

Om os

Sips Nordic tilbyder en ny slags træelementer, som gør det hurtigt at sætte op, når du enten bygger hus, vægge, kviste eller noget helt fjerde. Vores løsning giver bedre udnyttelse af plads, og gør det billigere.

Få flere kvadratmeter for pengene

Få en bedre isolering

Kan bruges til stort set alle formål

​Sips Nordic ApS

​Sømosegårdvej 14, 5000 Odense C

Navigation med Google Maps

Telefon: 69 16 40 50

E-mail: info@sipsnordic.dk

Har du spørgsmål? Så kontakt os gerne!

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Sips Nordic ApS

CVR: 36468645