Er Frank Lloyd Wright Far til Sips ?​

Det er interessant - selv folk, der ikke arbejder med arkitekter, kan give dig navnet på en arkitekt - og det er Frank Lloyd Wright. Han er ikonisk. American Institute of Architects (AIA) kaldte ham "den største arkitekt gennem tiderne."

I dag ser vi mennesker konstant skubbe teknologiens grænser og grænser; stille spørgsmålstegn ved og skabe nye metoder i enhver branche. I en verden af ​​arkitektur og design var Wright forud for sin tid. Han var fascineret af at udforske nye ideer; han var en ægte pioner. Han beskrev arkitektur som "den store moderkunst, bag hvilken alle andre er bestemt, tydeligt og uundgåeligt beslægtede."

Det mest inspirerende ved Wright er, at han virkelig mente og troede på, at alle havde ret til at leve et smukt liv i smukke omgivelser. Så han arbejdede flittigt med at skabe overkommelig arkitektur med en vision om skønhed. Wright var med til finanskrisen i 1929, da den store depression ramte. Han begyndte straks at arbejde på overkommelige boliger og udviklede huset "Usonian". Usonianere var Wrights løsning og tilgang til boliger, der passer til den daværende økonomiske virkelighed; tillader ham at bevare sin sans for stil og komfort på trods af begrænsede budgetter. I løbet af sin 70+ år lange karriere designede han over 1.000 strukturer, og over 500 blev bygget og hvoraf 400 stadig er i brug.

”Der er ingen arkitektur uden filosofi. Der er ingen kunst af nogen art uden sin egen filosofi. ” Frank Lloyd Wright

Hvad er en SIPS, og hvad har den at gøre med Frank Lloyd Wright?

SIPS er et byggemateriale, kendt som et strukturelt isoleret panel eller mere almindeligt kendt som et "SIPS". Det ligner mest af alt en kæmpe Oreo-sandwich med en skumkerne-cremefyldning lavet af Pur (Polyurethan), der er klemt inde mellem strukturelle pladekager.

Det er et ret fantastisk koncept og ekstremt bæredygtigt og energieffektivt. Derudover kan SIPS installeres i en brøkdel af tiden i stedet for at arbejde med væg-, tag- og gulvkonstruktioner (flere produkter) og arbejdstid for at installere dem alle.

SIP-konceptet spores faktisk tilbage til 1935 på Forest Products Laboratory (FPL) i Madison, Wisconsin, da ingeniører udviklede en prototype SIPS ved hjælp af indramningselementer inden i panelet kombineret med strukturel krydsfinerbeklædning og konventionel isolering. Da Frank Lloyd Wright herefter, som den første begyndte at bygge huse med SIPS i løbet af 1930'erne og 1940'erne, blev dette produkt hurtigt afprøvet og anerkendt, især da en af ​​Wrights arkitekt studerende, Alden B. Dow (søn af Dow Chemical Company grundlæggeren Herbert Henry Dow) brugte SIPS til at bygge sit hjem i staten Michigan (som den dag i dag, stadig er beboet) og efterfølgende i samarbejde skabte man det første SIPS panel med skumkerne i 1952. I 1960'erne blev stive skumisolerende produkter let tilgængelige, hvilket resulterede i produktionen af strukturelle isolerede paneler, som vi kender dem i dag.

​Kontakt os og hør mere

​Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere om, hvad vi kan gøre for dig. Du kan ringe til os på telefon 69 16 40 50 eller sende en e-mail til info@sipsnordic.dk.

Følg Sips Nordic ​på Facebook

Følg os og få større indbik i vores hverdag, deltag i eventuelle konkurrencer og meget mere.

Om os

Sips Nordic tilbyder en ny slags træelementer, som gør det hurtigt at sætte op, når du enten bygger hus, vægge, kviste eller noget helt fjerde. Vores løsning giver bedre udnyttelse af plads, og gør det billigere.

Få flere kvadratmeter for pengene

Få en bedre isolering

Kan bruges til stort set alle formål

​Sips Nordic ApS

​Sømosegårdvej 14, 5000 Odense C

Navigation med Google Maps

Telefon: 69 16 40 50

E-mail: info@sipsnordic.dk

Har du spørgsmål? Så kontakt os gerne!

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Sips Nordic ApS

CVR: 36468645