PU-affald - et værdifuldt råmateriale

​Under installationen på byggepladsen opstår der naturligvis affald. Dette affald er alt for værdifuldt til, at vi blot smider det væk, og derfor bør det selvfølgelig genbruges.

​Grundlæggende har vi to muligheder for PU-genanvendelse:


1. Genbrug af materiale-overskud
I forbindelse med affald fra isoleringssystemer, sandwichpaneler og lign. af PU, tages rent PU-skumaffald flere steder tilbage til genbrugstationer, i særlige beholdere/containere. Kontakt din nærmeste kommune eller genbrugstation og hør nærmere.

PU-hårdt skumaffald fra SIPS paneler, frigøres fra træandelen, knuses og presses til briketter. Disse kan så formales og presses ved hjælp af en special proces, så det bliver til nye højkvalitets konstruktionsplader, lign. Purenit, der efterfølgende bruges inden for forskellige konstruktionsområder, eksempelvis til vindues-produktion mm.

2. Forbrænding og genvinding til energi

Energigenvindingen er det bedste valg til gammelt PU-skum, der fjernes under nedrivning, ombygning eller renovering. Denne moderne og blide teknologi opfylder alle krav til miljø- og sundhedsbeskyttelse.

PU-hårdt skumaffald brændes i affald-til-energianlægget med nul emissioner ved hjælp af energiudvinding. Brændværdien af stift PU-skum er i gennemsnit 27 MJ / kg og svarer omtrent til den brændværdi  hårdt kul har.

Genbrug af materialer og genanvendelse af energi er de mest fornuftige måder at bortskaffe PU hårdt skumaffald på, nøglen til ansvarlig affaldshåndtering er et vigtigt bidrag til ressourcebevaring.

​Kontakt os og hør mere

​Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere om, hvad vi kan gøre for dig. Du kan ringe til os på telefon 69 16 40 50 eller sende en e-mail til info@sipsnordic.dk.

Følg Sips Nordic ​på Facebook

Følg os og få større indbik i vores hverdag, deltag i eventuelle konkurrencer og meget mere.

Om os

Sips Nordic tilbyder en ny slags træelementer, som gør det hurtigt at sætte op, når du enten bygger hus, vægge, kviste eller noget helt fjerde. Vores løsning giver bedre udnyttelse af plads, og gør det billigere.

Få flere kvadratmeter for pengene

Få en bedre isolering

Kan bruges til stort set alle formål

​Sips Nordic ApS

​Sømosegårdvej 14, 5000 Odense C

Navigation med Google Maps

Telefon: 69 16 40 50

E-mail: info@sipsnordic.dk

Har du spørgsmål? Så kontakt os gerne!

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Sips Nordic ApS

CVR: 36468645